Valencià English Español

L'arxiu fotogràfic del Museu Fester, amb més de sis mil imatges, conte un patrimoni visual molt important de la història de les nostres festes captada pels diversos aparells que al llarg de la història, tan fotògrafs professionals com aficionats, han emprat.

Les primeres imatges es remunten als albors de les nostres festes, a les darreres dècades del segle XIX, i eren aprofitades per a captar les diverses comparses quan entraven a la Plaça Major en els dies grans de les festes. Passat el temps, podem gaudir dels vestits de les comparses que participaven, amb instantànies captades als actes centrals de la Setmana Gran. Seria ja avançat el segle XX, quan la fotografia es converteix en afició per a una quantitat important de festers que des d'aleshores immortalitzen els dies grans de la festa.

En aquesta finestra es mostrarem una part important del que és aquest llegat fotogràfic que el museu conserva i que exposa públicament en aquesta pàgina web.

Una gran part de la col·lecció museogràfica exposada pel Museu Fester són els vestits més antics de les comparses de Moros i Cristians d’Ontinyent, i com no podria ser d’una altra manera, estos vestits també tenen una gran importància en la nostra fototeca.

Les comparses, al llarg de la seua història, han variat la seua indumentària; el difícil accés a matèries primes per a la confecció i l’elevat cost d’alguns materials han estat motius, entre d’altres, que han produït aquestos canvis. En quasi tots aquestos exemples, el Museu té emmagatzemades imatges dels vestits que les comparses han tret al carrer. Però en aquesta col·lecció tenen una importància especial els vestits de les comparses que hui ja no participen a les festes: els Capellans, els Churros, la Cavalleria Mora, comparses que tan sols podem recordar, en algun cas, gràcies a aquestes fotografies.

La composició de les fotografies també és molt diferent i variada, no tan sols es feien a les comparses als carrers en l’Entrada o en les Dianes, sinó que els festers també demanaven la col·laboració de fotògrafs professionals per a immortalitzar aquestes dates festives tan importants en la vida dels ontinyentins.

Pantalla completa

La TafaneraShare in MenéameShare in TuentiShare in FacebookTweet it!